The Key of making Tofu is "early riser"!
Mr. Ikeda makes Tofu from 4am to 7am.
His wife makes Tofu fries for 2 hours after him.
豆腐屋さんの一番大事なことは早寝早起き!
池田屋さんは朝四時から七時にかけて豆腐を製造する。
その後、おかみさんが2時間くらいかけて揚げ物を作る。
Hand-made Tofu looks very fresh and delicious!
They sells Tonyu and Tofu-fries, too.
The tool at right side is Tofu-kiri-Houchou(knife for Tofu).
できたての手作り豆腐、うまそう!
他に、豆乳や油揚げなども売っている。
右手は豆腐きり包丁。
Ikeda-Ya Tofu was founded Shouwa 3(about 80 years ago).
He is the second owner of Ikeda-Ya.
They sell on the spot and peddle around.
He said!
The most important is the communication among customers.
Confidence is the First!
Indeed, the old hand says "Truth"!
These sayings are called "Nenki" in Japanese.
Please try Ikeda's Tofu!!!
商売初めは昭和3年、池田屋さんは二代目!
店頭販売の他に行商もやっている。
池田屋さんの弁!
お客さんとのコミュニケーションが大事。信用が一番!
さすが、老舗の二代目の言うことは筋が通っている。
こういうのを年季が入っていると呼ぶ!
池田屋さんの手作り豆腐を一度お試しあれ!!!
Photographer: AO 写真: あお
Writer: AO 文: あお
Ikeda-Ya Tofu, Ikenoue North Exit street at Setagaya, Tokyo
池田屋豆腐店 池ノ上・北口通り(東京都世田谷区)
From Shimokitazawa Harbour on May 2,2007
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